Bu kadar önemli olan konuyu açıkçası merak ettim. Tamam , ortada bir yanlış var ama yanlışların üzerine yanlışlar eklemek yanlış olur.
Şiir gibi konuştum sanki
Espri bir yana , bazı şeyler acı verse de , geçmişte yaşadıklarımız hep peşimizden gelse de , herieye rağmen geçmişi geçmişte bırakmak lazım. Sen bırak geçmişi , doğru olana yönel de bırakmak istemeyen yanlışlarıyla kalsın.
Sizde o pişmanlık ve üzüntü var. KEndiniz de ifade etmişsiniz. saklayıp inkar da etmemişsiniz. En doğrusunu yapmışsınız ama karşınızdaki üzerinize gelerek kendini haklı çıkarma çabasında anladığım kadarıyla.
16 yaşında olan bir konu 23 yaşındasınız ve hala devam ediyor. Gerçekten ilginç.
Siz cevap verdikçe , hep aklınızda tuttukça da 33 yaşındayken bile heralde bu konuyu konuşuyor oluruz
İnsan geçmişin acılarını unutup güzellikleri hatırlayabilmeli. Kötülükleri bir kenara bırakıp güzel olanı hatırlamalı. Geçmişin kötü anlarından sadece ders alarak herşeyi yerinde bırakmak gerekir.
Güzel yorumlar yapılmış. Ne yapılması gerektiğini söylemiş değerli arkadaşlar. Hatta " buna özel bir dua yoktur " yorumu ise tam isabet olmuş.
Yapmanız gereken o meseleyi siz kapatın. Siz kapatınca , dile getirip güncellemeyince kısa zamanda kendiliğinden kaybolup gidecektir. Gitmese bile siz gerekeni yapmışsını . Elinizden geldiği kadar doğru olanı yapmışsınız.
Bırakında konuşmak isteyen konuşsun. Sizi kötüleyip arkanızdan konuşanlar aslında sizi çok seviyorlar siz farkında değilsiniz. Sizin günahlarınızı yüklenip sizi kurtarmak istiyorlar. :F
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Birbirinizi gıybet etmeyiniz.) [Hucurat 12]
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Miraca çıkarıldığımda, bakırdan tırnaklarıyla yüzlerini ve göğüslerini tırmalayan kimseler gördüm. "Bunlar kim"
dedim. Cebrail aleyhisselam, "Gıybet ederek insanların etini yiyen, şahsiyetlerini zedeleyen kimselerdir"
dedi.) [Ebu Davud]
(Kıyamette bir kimse, sevap defterinde, yapmadığı ibadetleri görür. "Bunlar seni gıybet edenlerin sevaplarıdır"
denir.) [Harâiti]
Bence üzülmeniz gereken , sizin durumunuz değil onların acınacak halleri olmalı. Sizi seven size inanır.
Haksızın yanında olan dilsiz şeytandır.
Size karşı olanlarıda unutun gitsin. Seveniniz zaten yanınızdadır. Ne söylediklerinin çokta bir önemi olmamalı. Bırakın konuşsunlar.
- Ağzı olan konuşuyor.
Bırakın konuşsunlar.