İtaat Sarayları

bozkurt

Aktif Üyemiz
Bunlar birçok saraylardır ve büyük ödüllerdir. Allah-u Teâlâ bu köşkleri; kendisine itaat eden, kendisinin haber verdiği ve Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in bildirdiği her sözü tasdik eden kimseler için hazırlamıştır. Dolayısıyla bu köşkler itaatkâr kullar için hazırlanmış büyük ödüllerdir.
Allah’ın, Nebimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) vasıtasıyla bize bildirdiği bir takım ödülleri ben topladım.
Allah’ın kulları! O ödüllere ulaşmak için acele edin! Elde etmek için birbirinizle yarışın! Allah-u Teâlâ şöyle buyurmuştur:
“(Bu konuda) yarışanlar birbirleriyle yarışsınlar.”
Mutaffifin 26
Hakkında haber verilen köşkler:
1) Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in köşkü ve diğer Nebilerin köşkleri.

2) Şehitlerin köşkleri.

3) Cihad eden mü’minlerin köşkleri.

4) Cennetin en yüksek derecesinde bir köşk.

5) İnciden yapılmış bir köşk.

6) Kıskançlık köşkü.

7) Önü arkasından, arkası da önünden görünen köşkler.

8) Allah için mescit yaptıran kimse için bir köşk.

9) Kuşluk (namazı) köşkü.

10) Nafile oruç tutan kimse için bir köşk.

11) Reyyan köşkü.

12) Hamd köşkü.

13) Haklı iken kavgayı kesen kimse için bir köşk.

14) Doğruluk köşkü.

15) Cennetin dereceleri.

16) Ziyaret köşkü.

17) Sevgi köşkü.

18) Zikir köşkü.

19) İşlerini Allah’a havale eden kimse için bir köşk.

20) Tüm Müslümanlar için hazırlanmış bir yurt.

Ey Allah’ın kulları! İşte bu yirmi köşk ki biz bunları itaat köşkleri diye isimlendirdik Allah-u Teâlâ bunları; Cihat ederek, çokça namaz kılarak, oruç tutarak, nafile ibadetler yaparak, mü’minleri teselli ederek ve bunların dışındaki faziletli amelleri işleyerek itaat eden mü’min kulları için hazırlamıştır.

İlk köşkler mü’minlerin cennetteki dereceleridir. Bunlar ise itaatin mükâfatıdır. Allah-u Teâlâ’dan o köşklerde nimetlenmeyi diliyoruz.

Son düzenleme:

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
RABBİM ümmeti muhammede bu ödülleri nasip etsin inşallahuteala başta siz canlara,,,,

Tşekkür ederim çok değerli bir paylaşım,ALLAH c.c razı olsun emeklerine sağlık...

MURATS44

Özel Üye
emeğine sağlık bozkurt. çok güzel ve değerli bir konu paylaşmışsın. Çok dikkatli okuyunca bir ayrıntı yakalıyoruz. en sondaki cümleyede yürekten amin diyoruz. allah ac kabul etsin inşaallah.

Üst Alt